W dniach 21-23 marca w Warszawie odbyły się targi EuroGastro, czyli największa i najważniejsza impreza branży HoReCa w Polsce.
Firma Herbapol również była obecna na tym ważnym wydarzeniu – na naszym stoisku zwiedzający mogli nie tylko zobaczyć pełną ofertę produktową dla kanału gastronomicznego i spróbować naszych produktów, ale też porozmawiać z naszymi przedstawicielami.
Podczas targów odbyła się też 10. edycja autorskiego konkursu „Kulinarny Talent” organizowanego przez Studio Kulinarne Roberta Sowy. Konkurs skierowany jest do bardzo młodych ludzi – do 23 roku życia – którzy mają prawdziwy talent kulinarny i nie boją się sprostać kulinarnym wyzwaniom! Herbapol był jednym ze sponsorów tego konkursu; w jego ramach każdy z uczestników musiał wykorzystać do przygotowania dania kilka obowiązkowych składników i produktów. W tym roku jednym z nich był napar z wybranej herbaty marki Herbapol z linii Premium (do wyboru: czarna, Earl Grey, malinowa, miętowa, zielona, zielona z jaśminem)
Konkurs poprowadzili Krzysztof Ibisz oraz Robert Sowa, a potrawy oceniały aż dwa składy jurorskie – jury profesjonalne oraz jury gwiazd.
Wygrał Dominik Chełmiński z Augustowskiego Centrum Edukacyjnego, który przygotował pampuchy z combrem jagnięcym marynowanym w naparze z herbaty miętowej Herbapol z kuminem, prażynką ze skóry jagnięcej, kimchi i chrobotkiem.
. Drugie miejsce zajął Norbert Szefer (Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi), który zaserwował jagnięcinę z grateną z batatów, purée z salsefii, galaretką miętową z naparem z herbaty miętowej Herbapol, sosem jałowcowym i glazurowaną rzepą.
Trzecia była Iwona Rajwa (Zespół Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju), której daniem był comber jagnięcy / groszek cukrowy / frytki z batata / żel z herbaty zielonej z jaśminem marki Herbapol.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!