Firma „Herbapol – Lublin” S.A. rozpoczęła współpracę z Tomkiem Jakubiakiem – dziennikarzem kulinarnym oraz szefem kuchni autorskiej restauracji „Gar Jakubiaka”. Znany ze swojego zamiłowania do lokalnych produktów i tradycyjnej kuchni, kucharz przygotuje unikalne przepisy oraz receptury na pyszne potrawy z wykorzystaniem produktów Herbapol. Oprócz klasycznych zastosowań, Jakubiak z pewnością zaskoczy nas niecodziennymi połączeniami składników i nietypowymi smakami, które zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Efekty tej smakowitej współpracy poznamy już na początku marca.
Wybór Jakubiaka na twarz marki Herbapol nie był przypadkowy. Dziennikarz znany przede wszystkim z roli gospodarza programu “Jakubiak lokalnie” w telewizji Kuchnia+ od lat przekonuje Polaków do sięgania po najlepsze regionalne produkty. W mającym coraz większą rzesze fanów programie odkrywa ich walory smakowe i ogromne możliwości zastosowania. Jest również jednym z niewielu kucharzy w kraju, którzy promują polską kuchnię, opartą na sezonowych produktach oraz polskich lokalnych producentów, dostawców czy hodowców.
Lokalność, naturalność i poszanowanie polskiej tradycji to również wartości bliskie marce Herbapol. Najnowsze produkty z portfolio, czyli dżemy, konfitury i powidła zostały opracowane według tradycyjnych receptur z użyciem smacznych odmian polskich owoców pochodzących z lokalnych upraw (m.in. maliny polki, wiśni nadwiślanki czy śliwek węgierek z okolic Nałęczowa).