Herbapol - masz to w naturze

Herbatka koperkowa i sos do kiełbasek

Składniki

4

Składniki do sosu:

cebula 2 szt
czosnek 1 główka
pomidory świeże 500 g
imbir świeży 30 g
maliny 100 g
chrzan 50g
liście nasturcji 30 szt

Składniki na herbatę:

herbatka Herbapol koper włoski 3 saszetki
miód 1 łyżka
cytryna 1 szt
mięta świeża 6 liści
bazylia świeża 5 liści
lód 5 kostek

Sposób przygotowania

poziom trudności

20 min.

poziom trudności

Poziom trudności

Przygotowujemy sos: cebulę, czosnek, pomidory, imbir, chrzan i maliny podsmażamy w rondelku, podlewamy wodą źródlaną, zagotowujemy, doprawiamy do smaku i miksujemy. Na koniec dodajemy liście nasturcji.

Zaparzamy herbatkę: saszetki kopru włoskiego zalewamy wrzątkiem, czekamy 15 minut, dodajemy resztę składników i miksujemy. Podajemy z kostkami lodu.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Poncz bezalkoholowy na garden/grill/kinder party

Zamknij