Herbapol - masz to w naturze

Lemoniada ogórkowo – miętowa

Składniki

6

Lemoniada

6 saszetek herbatki miętowej Herbapol

2 łyżki miodu lub syropu z agawy

1 świeży ogórek

1 cytryna

1l wody mineralnej

Sposób przygotowania

poziom trudności

15 min.

poziom trudności

Poziom trudności

Zaparz 6 saszetek herbatki miętowej w 1l wody.

Cytrynę sparz, zetrzyj z niej skórkę, wyciśnij sok.

Do soku dodaj startą skórkę z cytryny i 2 łyżki miodu.

Ogórka obierz ze skórki i zetrzyj na grubych oczkach.

Wymieszaj ogórka, sok z cytryny, skórkę z cytryny z wystudzoną herbatką.

Uzupełnij 1l wody mineralnej i serwuj z kostkami lodu.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Rozgrzewająca herbatka malinowa

Zamknij