Herbapol - masz to w naturze

Rabarbarowy zawrót głowy – kompot z rabarbaru z aronią i wanilią.

Składniki

4

Kilka łodyg świeżego rabarbaru – czerwonego i dorodnego

Syrop Aronia Owocowa Spiżarnia Herbapol

Laska wanilii (opcjonalnie cukier wanilinowy)

Cytryna

Cukier brązowy do dosłodzenia wg upodobań

Sprzęt dodatkowy:

Garnek żeliwny

Sposób przygotowania

poziom trudności

20 min.

poziom trudności

Poziom trudności

Umyte łodygi rabarbaru kroimy w kawałki, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy laskę wanilii oraz sparzoną, pokrojoną w ćwiartki cytrynę.

Całość doprowadzamy do wrzenia.

Pod koniec gotowania wyciągamy wanilię i cytryny, dolewamy kilka łyżek syropu aroniowego Herbapol, dosładzamy wg upodobań brązowym cukrem.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Malinowo-pomidorowe gazpacho

Zamknij