Herbapol - masz to w naturze

Maślano – orzechowe grzanki z dżemem i twarogiem

Składniki

Dla 6 osób

Grzanki

4 kromki razowego chleba
1 łyżka miodu
2 łyżki masła
1 łyżka łuskanych orzechów laskowych
1 łyżeczka soku z limonki

Dżem Truskawkowy
1 kostka twarogu białego
mięta lub bazylia do ozdoby

Sposób przygotowania

poziom trudności

20min

poziom trudności

Poziom trudności

Orzechy obsmaż na suchej patelni i obierz z łupiny. Lekko je rozdrobnij i wrzuć ponownie na patelnię. Dodaj masło, miód i sok. Wymieszaj i obsmaż na powstałej mieszance kromki razowca.

Na każdą grzankę połóż plaster sera, na to dżem i posyp zieleniną.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Góralskie grzanki

Zamknij