Herbapol - masz to w naturze

Smoky burger

Składniki

2

2 bułki do burgerów

400g mielonej wołowiny

4 liście sałaty lodowej

1 mała papryka

1 słoik Powideł śliwkowych Herbapol

1 czerwona cebula

2 niewielkie ogórki kiszone

Serek topiony Ementaler

Łyżeczka wędzonej papryki

Łyżeczka ciemnego sosu sojowego

Łyżeczka miodu

Sól i pieprz

Sposób przygotowania

poziom trudności

30 min.

poziom trudności

Poziom trudności

Wołowinę dopraw jak lubisz i przygotuj na grillu w formie krążków/steków.

Paprykę przekrój na pół, wydrąż i podpiecz na grillu, tak by skórka sama odeszła od miąższu.

Cebulkę poszatkuj, ogórki pokrój na małe kawałeczki, wymieszaj i dopraw pieprzem.

2 łyżki powideł wymieszaj z sosem sojowym, papryką wędzoną i miodem.

Bułkę przekrój na pół.

Obie części bułki posmaruj serkiem topionym oraz powidłami.

Na spodzie układaj sałatę, steka wołowego, plastra grillowanej papryki, następnie dodaj sałatkę z ogórków i przykryj wierzchnią częścią bułki.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Koktajl wiśniowy

Zamknij