Herbapol - masz to w naturze

Żeberka marynowane w Konfiturze malinowej Herbapol i chili

Składniki

6

Żeberka:

1kg żeberek wieprzowych

1 słoik konfitury z Malin extra marki Herbapol

1 małe chilli

1 ząbek czosnku

2 łyżki oliwy

Sól i pieprz

Sposób przygotowania

poziom trudności

1 dzień 90 min.

poziom trudności

Poziom trudności

Żeberka podziel na porcje i włóż do naczynia żaroodpornego.

Wymieszaj 2 łyżki konfitury malinowej Herbapol, posiekane chili z pestkami, przeciśnięty ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, sól oraz pieprz.

Mięso natrzyj marynatą i odstaw na 24 godziny.

Piecz pod przykryciem w 180°C przez około godzinę.

Odkryj, przewróć mięso i piecz aż będzie rumiane (ok. 30 min).

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Królewska beza

Zamknij