Herbapol - masz to w naturze

Śliwkowy barbecue z powidłami Herbapol

Składniki

Dla 4 osób

50g masła

3 łyżki Powideł śliwkowych

3 łyżki dobrze przetartej, gęstej pulpy pomidorowej

3 wędzone śliwki

½ cebuli bardzo drobno poszatkowanej

2 łyżki miodu

1 ząbek czosnku

Łyżeczka wędzonej papryki słodkiej

Łyżeczki wędzonej papryki ostrej

Sposób przygotowania

poziom trudności

30min

poziom trudności

Poziom trudności

Na rozpuszczonym maśle podsmaż cebulkę i lekko rozgnieciony czosnek.

Gdy cebula zmięknie wyciągnij czosnek, dodaj drobno pokrojone wędzone śliwki, pulpę pomidorową i powidła. Mieszając gotuj sos przez kilka minut.

Dopraw dodając płynny miód, wędzoną paprykę słodką i słoną oraz sól do smaku.

Gotuj do czasu połączenia się wszystkich składników lub zmiksuj w blenderze.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Sałatka z kozim serem i malinowym balsamico

Zamknij