Herbapol - masz to w naturze

Sałatka z kozim serem i malinowym balsamico

Składniki

4

200 g szpinaku baby

100 g rukoli

ulubiony mix sałat

200 g miękkiego koziego sera

50 g orzechów włoskich

Sos malinowy:

1 łyżka konfitury z Malin ekstra marki Herbapol

2 łyżki octu balsamicznego

1 ząbek czosnku

100 ml oleju z pestek winogron (może być ryżowy lub rzepakowy)

sól

pieprz

Sposób przygotowania

poziom trudności

20 min.

poziom trudności

Poziom trudności

Połącz wszystkie składniki sosu, zetrzyj do nich ząbek czosnku i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Liście sałaty umyj, osusz i wyłóż na półmisku. Na wierzchu ułóż kozi ser i przyprażone na suchej patelni orzechy.

Przed podaniem polej malinowym balsamico.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Lody domowe z Konfiturą truskawkową Herbapol

Zamknij