Herbapol - masz to w naturze

Pasztet z wiśniami

Składniki

3

Pasztet:

1 kg wątróbki drobiowej

1 słoik Konfitury z Wiśni extra

5 cebul

330 ml słodkiej śmietany 30%

4 jajka

150 g bułki tartej

2 łyżki miodu płynnego

Sól, pieprz, majeranek

Olej do smażenia

Mleko do namoczenia wątróbki – ok. 1/2 litra

Sposób przygotowania

poziom trudności

1

poziom trudności

Poziom trudności

Wątróbkę umyj i mocz przez ok. 1-2 godziny w mleku.

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na małym ogniu do zezłocenia – nie przypalając.

Wątróbkę odsącz z mleka, przelej zimna wodą i usmaż na patelni na oleju, następnie zmiel na gładką masę.

Do wątróbki dodaj jajka, bułkę tartą, konfiturę, śmietanę, cebulę, miód i przyprawy.

Masę przełóż do keksówki.

Piecz w temperaturze 170oC przez 40 – 45 minut.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Pączki z powidłami

Zamknij