Herbapol - masz to w naturze

Biszkopt z patelni

Składniki

Dla 2 osób

Biszkopt:

3 czubate łyżki mąki
1 słoik dżemu truskawkowego Herbapol
2 jajka
1/3 szkl. mleka
1.5 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Olej do smażenia

Sposób przygotowania

poziom trudności

15min

poziom trudności

Poziom trudności

Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij pianę

W osobnej misce zmiksuj żółtka z mąką, mlekiem, cukrem i proszkiem do pieczenia. Masa powinna mieć konsystencję pół-płynną.

Drewnianą łyżką zmieszaj pianę z masą z żółtek.

Placek smaż na rozgrzanej patelni teflonowej na odrobinie oleju na małym ogniu. Gdy spód będzie rumiany, a wierzch lekko ścięty, omlet delikatnie przełóż na drugą stronę. Możesz to zrobić za pomocą talerzyka. Smaż jeszcze krótką chwilę.

Gotowy biszkopt podawaj z dżemem  truskawkowym.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Wiśniowo – cynamonowa rolada schabowa

Zamknij