Dla 2 osób
3 czubate łyżki mąki
1 słoik dżemu truskawkowego Herbapol
2 jajka
1/3 szkl. mleka
1.5 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Olej do smażenia
15min
Poziom trudności
Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij pianę
W osobnej misce zmiksuj żółtka z mąką, mlekiem, cukrem i proszkiem do pieczenia. Masa powinna mieć konsystencję pół-płynną.
Drewnianą łyżką zmieszaj pianę z masą z żółtek.
Placek smaż na rozgrzanej patelni teflonowej na odrobinie oleju na małym ogniu. Gdy spód będzie rumiany, a wierzch lekko ścięty, omlet delikatnie przełóż na drugą stronę. Możesz to zrobić za pomocą talerzyka. Smaż jeszcze krótką chwilę.
Gotowy biszkopt podawaj z dżemem truskawkowym.