Herbapol - masz to w naturze

Sos a la Cumberland

Składniki

4

Pomarańcza – 1szt.

Cytryna – 1szt.

Dżem z Owocami leśnymi

Musztarda dijon/stołowa – 1 łyżeczka

Szczypta mielonego imbiru

Szczypta mielonego pieprzu

Chrzan tarty – 1 łyżeczka

Olej rzepakowy – 4 łyżki

Sposób przygotowania

poziom trudności

15

poziom trudności

Poziom trudności

Na małych oczkach tarki zetrzyj połowę skórki pomarańczy i cytryny,  po czym wyciśnij z owoców sok. Dodaj resztę składników i wymieszaj na jednolity sos.

Nasza rada: w trakcie ubijania możesz dodać trochę wody gazowanej, bądź wrzątku – dzięki temu sos nie będzie się rozwarstwiał.

Sosem możesz udekorować cienko krojony drób – np. cienkie plastry indyczej bądź kurzej piersi (również po zgrillowaniu), jak i grillowane sery.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Jogurtowe babeczki nadziane dżemem brzoskwiniowym

Zamknij