Herbapol - masz to w naturze

Jogurtowe babeczki nadziane dżemem brzoskwiniowym

Składniki

4

Mąka pszenna – 2 szklanki

Jogurt naturalny lub mleko – 1 szklanka

Drobny cukier brązowy – ½ szklanki

Masło – 130g

Jajko – 1 całe + żółtko

Cukier z dodatkiem wanilii – 1 łyżeczka

Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Dżem Brzoskwiniowy Herbapol

Sposób przygotowania

poziom trudności

15 minut + 25 minut pieczenia

poziom trudności

Poziom trudności

Składniki płynne (roztopione i ostudzone masło, jogurt i jajka) wymieszaj mikserem.

Dodaj suche składniki i kontynuuj ucieranie ok. 2 minut.

Formę na babeczki wyłóż papierowymi papilotkami, wypełnij do połowy ciastem, nałóż łyżeczkę dżemu, przykryj ciastem.

Piecz w temp. 180 stopni ok. 25 minut.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Piernik z powidłami śliwkowymi

Zamknij