Herbapol - masz to w naturze

Puszyste naleśniki z kremem truskawkowo – cytrynowym

Składniki

4

Naleśniki:

0,2 l kwasu chlebowego

350 g mąki orkiszowej

4 jajka

50 ml mleka

2 łyżki rozpuszczonego masła

0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:

1 słoik Dżemu Truskawkowego Herbapol

4 żółtka

100 g masła

50 g cukru pudru

0,5 szklanki soku z cytryny

0,5 szklanki białego słodkiego wina – można zastąpić wodą różaną

Sposób przygotowania

poziom trudności

30 min

poziom trudności

Poziom trudności

Do przesianej mąki dodaj pozostałe składniki ciasta. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być gęste. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni teflonowej.

W misce roztrzep żółtka i zacznij ubijać je na parze. Dodaj wino, masło, sok z cytryny i cukier puder. Żółtka ucieraj, aż powstanie gęsty krem, a następnie dodaj 3 łyżki Dżemu Truskawka Aksamitna Herbapol.

Usmażone naleśniki przełóż kremem truskawkowo-cytrynowym.

 

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Pudding chlebowy z malinami

Zamknij