Herbapol - masz to w naturze

Pudding chlebowy z malinami

Składniki

6

Pudding:

250g czerstwego pieczywa

1 słoik Konfitury z Malin ekstra

2 łyżki cukru pudru

2 żółtka

1 jajko

100ml mleka

200ml śmietany kremówki

3 łyżki brązowego cukru

½ łyżeczki cynamonu

Masło

Sposób przygotowania

poziom trudności

50 min

poziom trudności

Poziom trudności

Nagrzej piekarnik do 180oC, a naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.

Pieczywo pokrój w kromki, każdą posmaruj masłem i konfiturą malinową. Układaj jedną na drugą, jak przewrócone domino w naczyniu żaroodpornym.

Żółtka utrzyj z cukrem, następnie dodaj jajko mleko i śmietanę.

Stopniowo zalewaj pieczywo i odstaw na 10 min by nasiąkło.

Wierzch posyp brązowym cukrem i cynamonem.

Piecz przez około 30-45 minut w temperaturze 170oC.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Placuszki owsiane

Zamknij