1 szklanka maku
1 szklanka ziaren pszenicy
1 słoik Konfitury z Wiśni extra Herbapol
3 łyżki miodu
1/2 szklanki rodzynek
1/2 szklanki mieszanki bakalii, np.: orzechów włoskich, migdałów, kandyzowanej skórki pomarańczy czy cytryny
1 pomarańcza
Poziom trudności
Mak namocz przez noc.
Pszenicę wypłucz, zalej wodą i też odstaw na całą noc. Następnego dnia ugotuj ją do miękkości, ale uważaj, żeby jej nie rozgotować.
Mak odsącz z wody i zmiel, a następnie wymieszaj z Konfiturą z Wiśni extra Herbapol, miodem, bakaliami oraz sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Całość wymieszaj z wcześniej ugotowanymi ziarnami pszenicy.
Baza produktów leczniczych- ziół syropów, wyciągów, tabletek, które od lat pomagają dbać o zdrowie i samopoczucie naszych klientów.