Herbapol - masz to w naturze

Kutia z Konfiturą Wiśnia nadwiślanka Herbapol

Składniki

1 szklanka maku
1 szklanka ziaren pszenicy
1 słoik Konfitury z Wiśni extra Herbapol
3
łyżki miodu
1/2 szklanki rodzynek
1/2 szklanki mieszanki bakalii, np.: orzechów włoskich, migdałów, kandyzowanej skórki pomarańczy czy cytryny
1 pomarańcza

Sposób przygotowania

poziom trudności

poziom trudności

Poziom trudności

Mak namocz przez noc.

Pszenicę wypłucz, zalej wodą i też odstaw na całą noc. Następnego dnia ugotuj ją do miękkości, ale uważaj, żeby jej nie rozgotować.

Mak odsącz z wody i zmiel, a następnie wymieszaj z Konfiturą z Wiśni extra Herbapol, miodem, bakaliami oraz sokiem wyciśniętym z pomarańczy.

Całość wymieszaj z wcześniej ugotowanymi ziarnami pszenicy.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Produkty apteczne

Baza produktów leczniczych- ziół syropów, wyciągów, tabletek, które od lat pomagają dbać o zdrowie i samopoczucie naszych klientów.

Zamknij