Herbapol - masz to w naturze

Wiśniowo – cynamonowa rolada schabowa

Składniki

6

Roladki:

1 kg schabu bez kości w kawałku

1 łyżeczka cynamonu

50g migdałów w słupkach

Sól

Pieprz

Nadzienie

1 słoik Konfitury z Wiśni extra Herbapol

1 opakowanie sera typu feta

Łyżka chrzanu

2 łyżki oliwy z oliwek

Liście rukoli do dekoracji

Sposób przygotowania

poziom trudności

1 h 30 min

poziom trudności

Poziom trudności

Mięso umyj i osusz. Długim i ostrym nożem zacznij obierać mięso wzdłuż, by z jednego kawałka otrzymać jak największy prostokąt.

Piekarnik rozgrzej do 200oC i piecz w nim mięso przez godzinę. Na ostatnie 5 min zdejmij folię i podpiecz by się zrumieniło.

Po wyjęciu z piekarnika ponownie przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na 10 min by „odpoczęło”.

Po wystygnięciu pokrój w cienkie plastry.

Ser fetę rozgnieć widelcem, dodaj chrzan, oliwę i dopraw pieprzem.

Na każdym plastrze schabu rozprowadź łyżeczką farsz, cienką warstwę konfitury wiśniowej i kilka listków rukoli. Zwiń w rulonik, tak, by powstały roladki i przebij wykałaczką.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Puszyste naleśniki z kremem truskawkowo – cytrynowym

Zamknij