Herbapol - masz to w naturze

Krem śliwkowo-czekoladowy

Składniki

6

Krem śliwkowy

1 słoik Powideł śliwkowych

3 łyżki ciemnego kakao

2 tabliczki ciemnej czekolady

30g ulubionych orzechów (włoskie, laskowe, makadamia)

100ml śmietanki 30%

Łyżka masła

Sposób przygotowania

poziom trudności

20 min.

poziom trudności

Poziom trudności

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj masło, śmietankę, kakao i mieszaj do gładkości.

Orzechy upraż na patelni, w miarę możliwości obierz ze skórki i zmiel drobno w blenderze.

Czekoladę zmieszaj z powidłami i orzechami, zblenduj do gładkości.

Podawaj lekko schłodzone.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Muffinki z białej czekolady z migdałami i konfiturą wiśniową

Zamknij