Herbapol - masz to w naturze

Malinowa lawa cake

Składniki

4

1 słoik konfitury z Malin extra marki Herbapol

2 łyżeczki drobnego cukru do wypieków

2 tabliczki gorzkiej czekolady

2 jajka

2 łyżki mąki

Szczypta soli

Sposób przygotowania

poziom trudności

45 min.

poziom trudności

Poziom trudności

1 i1/2 czekolady roztop w kąpieli wodnej, dodaj cukier i mieszaj do połączenia.

Po ostudzeniu do masy czekoladowej dodaj 2 żółtka.

Białka 2 jaj ubij ze szczyptą soli.

Delikatnie połącz czekoladę z pianą z białek.

Pozostałą czekoladę pokrusz na kawałki i wymieszaj z 4 łyżeczkami konfitury malinowej

Kokilki wysmaruj odrobiną masła, wypełnij dno na ok. 1cm połączoną masą. Na środek każdego wyłóż kopiastą łyżeczkę malin z czekoladą i przykryj masą czekoladową.

Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C przez ok. 20 minut.

 

Podawaj ciepłe z gałką lodów waniliowych i konfiturami.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Żeberka marynowane w Konfiturze malinowej Herbapol i chili

Zamknij