Herbapol - masz to w naturze

Deser bezowo-orzechowy z dżemem porzeczkowym

Składniki

Dla 6 osób

Deser

400ml jogurtu naturalnego typ grecki
4 łyżki mleka skondensowanego słodzonego
4 łyżki masła orzechowego (bez kawałków orzechów)
1 słoik dżemu z Czarnych Porzeczek 
300 g bez

Sposób przygotowania

poziom trudności

50min

poziom trudności

Poziom trudności

Jogurt naturalny zmiksuj z mlekiem skondensowanym i masłem orzechowym.

W rondelku podgrzej dżem z czarnej porzeczki, tak by nabrał lekko płynnej konsystencji.

Do niewielkich szklaneczek lub kieliszków wsyp łyżkę pokruszonych bezów, wlej łyżkę dżemu i dwie łyżki masy orzechowej tworząc warstwy.

Kontynuuj do momentu wypełnienia naczyń.

Wierzch ozdób pokruszoną bezą i świeżymi porzeczkami.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Pieczony camembert

Zamknij