Herbapol - masz to w naturze

Fit tartinki

Składniki

Dla 4 osób

Tartinki:

Pumpernikiel w kółeczkach lub zwykły
0,5 kg polędwiczki wieprzowej.
1 słoik Konfitury z Wiśni extra Herbapolu
Sól
Pieprz
2 łyżki oliwy
Świeży tymianek kilka gałązek
Świeży rozmaryn- 1/2 gałązki

Sposób przygotowania

poziom trudności

50min

poziom trudności

Poziom trudności

Polędwicę umyj, osusz, pokrój w centymetrowe plastry i rozklep dłonią. Dopraw solą, pieprzem, obsyp posiekanym tymiankiem i rozmarynem, skrop oliwą.

Na rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej lub stalowej) i na dużym ogniu smaż polędwiczki z każdej strony ok. 1,5 minuty.

Pumpernikiel pokrój na niewielkie kwadraciki lub szklanką wytnij kółeczka. Posmaruj masłem, następnie ułóż po plasterku zgrillowanej polędwicy.

Na każdą tartinkę wyłóż  pół łyżeczki konfitury wiśniowej, a na nią po kilka listków świeżego tymianku.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Deser bezowo-orzechowy z dżemem porzeczkowym

Zamknij