Herbapol - masz to w naturze

Pieczony camembert

Składniki

Dla 4 osób

Camembert

2 serki Camembert
1 słoik konfitury z Malin ekstra marki Herbapol
50g pistacji
listki świeżego tymianku

Sposób przygotowania

poziom trudności

25min

poziom trudności

Poziom trudności

Serki przekrój na pół w poprzek, tak by z jednego powstały dwa okręgi.

Włóż do foremki do zapiekania lub ułóż na wyłożonej papierem blasze (jeśli kupisz camembert w drewnianym opakowaniu możesz go użyć jako foremki).

W osobnej miseczce wymieszaj 8 łyżek konfitury malinowej z łyżeczką listków tymianku.

Pistacje rozdrobnij i upraż na suchej patelni.

Na każdy camembert wyłóż 2 łyżeczki konfitury i posyp pistacjami.

 

Zapiekaj w nagrzanym od 200oC piekarniku przez 10-12 minut.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Bigos polski

Zamknij