Herbapol - masz to w naturze

Malinowo-pomidorowe gazpacho

Składniki

4

1kg pomidorów malinowych
200g malin
2 łyżki syropu malinowego Owocowa Spiżarnia
1 czerwona papryka pozbawiona gniazd nasiennych
1 czerwona cebula
garść listków bazylii czerwonej (opcjonalnie tradycyjnej)
2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
oliwa z oliwek
sól
pieprz
sos tabasco
łyżka miodu

Sposób przygotowania

poziom trudności

25 min.

poziom trudności

Poziom trudności

Pomidory należy sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki, pozbawić szypułki.

W wysokim naczyniu za pomocą blendera lub w blenderze kielichowym miksujemy pomidory, paprykę pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę, obraną cebulę podzieloną na ćwiartki, maliny, 2 łyżki syropu malinowego Owocowa Spiżarnia Herbapol, kilka listków bazylii, 2 ząbki czosnku.

Do zblendowanej masy dodajemy 3-4 kropelki tabasco, łyżkę miodu i oliwy, sok z cytryny, doprawiamy solą i czarnym pieprzem do smaku.

Szybkie malinowe gazpacho dekorujemy młodymi listkami bazylii i kropelkami oliwy.

Spróbuj także:

Przeczytaj poprzedni wpis:
Medalion łososia z sosem śliwkowym.

Zamknij