Herbapol - masz to w naturze

Przekąska tapioki z syropem

Składniki

4

Tapioka 1 opakowanie

Mleko kokosowe 1 litr

Mango 1 szt

truskawki 200 g

Mięta 1 doniczka

Laska wanilii 1 szt

Cukier brązowy do smaku

Sposób przygotowania

poziom trudności

20 min.

poziom trudności

Poziom trudności

Tapiokę wsypujemy do garnka, zalewamy gorącą wodą.

Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż, tak, aby wydrążyć ze środka nasiona. Dodajemy ją do tapioki razem z cukrem.

Wodę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze około 5 minut. W zależności od tapioki czas gotowania może być różny – najlepiej sprawdzić, czy jest już miękka.

Owoce kroimy na dowolne kawałki, miętę siekamy drobno lub po prosu rwiemy.

Gotową tapiokę przestudzamy, nakładamy do miseczek, polewamy syropem Herbapol. Na wierzchu kładziemy owoce z miętą.

Spróbuj także: